Learn it

Sok új barátra tettem szert Európa szerte és óriási élmény volt

Április közepén egy hetet töltöttünk Portugáliába, Tomar városában egy Erasmus+ Youth Exchange program keretében.  A programban 5 ország és minden országból 6 részvevő vett részt.

Az ifjúsági cserén mélyebben megismerhettük, hogy hogyan és miért védjük környezetünk.

Számomra a program lefontosabb értéke az országok által adott kulturális tudás. Nagyon sok új barátra tettem szert Európa szerte és óriási élmény volt egy hetet eltölteni 5 különböző mentalitású, felfogású és nyelvet beszélő velem egykorú résztvevővel. Az olasz résztvevőkkel sikerült a legtöbb időt töltenem, kiváló és nagyon érdekes embereket ismerhettem meg bennük.

Sokat tanultam Portugália történelméről, szokásaikról és magáról Tomar városáról.

Szerencsére sokszor adatott meg a lehetőség, hogy a városban sétálhassunk, megnézhessük az ott található várat és a városban élő embereket is jobban megismerhettük. Az éjszakai életbe is belecsöppenhettünk is kicsit. A program feladatain keresztül egymást és a környezetvédelmet is jobban megismerhettük.

Az „intercultural night” által megkóstolhattuk a résztvevő országok különleges ételeit, édességeiket. Ezeken az estéken minden ország bemutatta a saját kultúráját valamint játékosan tanulhattunk többet történetükről, jelenlegi helyzetükről.

A magyar csapattal egy kvíz segítségével mutattuk be kis országunk, valamint az országunkra vonatkozó környezetvédelmi teendőket és ötletet meríthettük, hogy miben és merre tudunk még fejlődni.

Megismerhettük, hogy más országokban milyen szabályozások vannak és Ők hogyan törekednek ezek betartására valamint bővítésre.

Szerző: Hamberger Dávid

Ha szeretnél többet megtudni a programról, kövesd a projekt saját oldalát ITT.

Special thanks to: