Learn it

Never Stop starting – Egy tréning előkészítő margójára

A Sabai Tréning Egyesület képviseletében két napot töltöttem Tomarban, hogy segítsek az áprilisi “Never Stop Starting” tréning részleteink egyeztetésében a helyi szervezőkkel és más országokból származó csoportvezetőkkel, résztvevőkkel.

Az első napon későn érkeztük, így a közös vacsora és a bemutatkozás után gyorsan álomra hajtottuk a fejünket, hogy másnak annál aktívabban vethessük bele magunkat a közös ötletelésbe.

Másnap február 19-én délelőtt Joana, a helyi szervező igényesen kidolgozott programtervet adott nekünk, amelynek minden egyes pontján közösen végig mentünk. A csapat nagy része már részt vett más tréningeken, ezért igyekeztünk az ezekből származó tapasztalatainkkal színesíteni a következő közös munkát.

Interaktív volt a közösség, mindenki hozzátette a saját véleményét a kreatív játékokhoz is, például hogyan lehetne jobban megismerni az országot és közelebb kerülni a központi témához egy kültéri feladat kereteiben.

Megbeszéltük, hogy hogyan és milyen formában adunk majd teret a különböző országoknak arra, hogy megmutathassák értékeiket mindenkinek.

Néhány helyen változtattunk a feladatok sorrendjén, megbeszéltük a pontos időbeosztásokat, és azokat a szabályokat, amelyek a hostelben és általában a tréning időtartama alatt be kell tartani.

A megbeszélés után sétáltunk a városban és közösen nyugtáztuk, hogy a helyismeret hatalmas előnyt jelent majd áprilisban, hiszen tudunk segíteni a többieknek.

Másnap megbeszéltük azokat a kérdéseket, amelyek közben merültek fel bennünk.

Ami számomra nagyon szimpatikus volt, hogy a résztvevők nagyrésze valóban elkötelezetten vett részt a

megbeszélésen. Azonnal jelezte, ha valamivel nem ért egyet vagy más ötlete lenne, de senki ne

m sértett meg senkit és a különböző látásmód csak színesebbé tette a végeredményt.

Joana nagyon lelkiismeretesen megszervezett mindent és készségesen állt rendelkezésünkre, éreztük, hogy bármivel megkereshetjük.

Az utolsó nap még helyi kávét és édességet is megkóstolhattunk.

Hálás vagyok a Tomárban töltött időért és biztos vagyok abban, hogy a megbeszélés és az új ismeretségek nagymértékben emelni fogja a projekt színvonalát tavasszal.

Szerző: Fazekas Andrea

Ha szeretnél többet megtudni a programról, kövesd a projekt saját oldalát ITT.

Special thanks to: