Learn it

Training course on how to inspire youngster to bring their potential to reality

HEROES FROM WITHIN

2018. Október 21-28

Tetovo, Macedónia

Adminisztratív felelős: Roma Resource Centre

Ebben a rövid beszámolóban szeretném megosztani az élményimet és azt, hogy mit adott számomra a program a Makedóniában töltőt 10 napom alatt. Azt bátran kijelenthetem, hogy segítette és fejlesztette a szakmai és emberi mivoltomat az új környezet és az ott megtanultak.

A program fiatalokkal foglalkozóknak vagy szociális munkát végzőknek szólt, célja az volt, hogy mint felelős emberek még jobban tudatában legyünk annak, hogy

képesek vagyunk igenis nagy változásokat előidézni a kortársaink életében és jobb vezetőként támogatni őket céljaik elérésében.

Kezdve az odautazás megszervezése és a környezetben való alkalmazkodástól már számos alkalmazkodási kompetenciám fejlődött. Hiszen egy teljesen idegen környezetben kellet helyt állnom, az angol nyelv, mint közvetítő segítségével.

Egy remekül válogatott csapatott sikerült a szervezőknek összehívnia, amely egy remek alapul szolgált ahhoz, hogy a későbbiekben egy jól működő aktívan együtt dolgozó csapatot alkossunk.

Számos más európai országból érkezdett különböző korosztályú résztvevő, ami tisztelettudóbba tette a résztevők közötti kommunikációt, a elfogadást és a különbözések sokszínűbbet meg inkább értékelni tudtuk.

Reggeltől késő estig különböző angol nyelven tartott fejlesztő oktatásokon vettünk részt. Trainerek által tartott formális oktatás mellet a személyes informális tanulási technikáikat is megosztották velünk.

Tanulhattunk az ERASMUS+, az EVS működésé mellet a Mindfullness-ről, a joga és meditáció különböző típusairól.

A természetben is sok időt töltöttünk, hogy igy kapcsolatba kerüljünk a belső vad énünkkel és oda tudjunk figyelni a testünk jelzésire.  Számomra a legmeghatározóbb téma „az életút megtalálását” célzó gyakorlatok voltak. (IKIGAI-modell, életszemlélet)

E mellett teret engedtek a résztevőknek is hogy megosszuk, mindazt amit adni tudnak önmagukból és az ismereteiből. Ez mindenkit közelebb hozott egymáshoz és jobban megismerhettük a társainkat, akiktől rengeteget tanulhatunk. Partnernek érezhettük magunkat nem csak résztvevőnek, állandó visszajelzésekkeet vártak tőlünk és inspiráltak minket az oktatók a saját véleményünk és érzésink megosztására végig a projekt alatt.

Egy nyugodt és kiegyensúlyozott a jövővel kapcsolatban még motiváltba, magabiztosabb és bizakodóbb személyként tértem vissza feltöltődve élményekkel.

Author: Aliz Stefanich